Vidareutbildning

Nyhet!

 

I samarbete med Reijo Pöyhönen B. Chin. Med., arrangerar vi en serie tvådagars vidareutbildningar med början redan nu i vår, den 5 - 6 maj, samt vidare under hösten. Den första kursen omfattar de två viktiga områden som ligger till grund för de kommande kurserna:

 

Dag 1. Att återskapa balansen yin och yang. I kinesisk medicin är detta ett fundamentalt begrepp, som alltför sällan får en djupare förklaring. Vid närmare analys finner man starka överensstämmelser mellan kinesisk och västerländsk medicin, där dessa två medicinska traditioner sammanfaller. Under kursen ska dessa belysas teoretisk och praktisk med en rad exempel.

 

Dag 2. Från Anamnes till Behandling, från A till B. Detta är ett tema som belyser vad man möter under ”resan från anamnes till behandling”. Kursen beskriver den tågordning i utvärdering av symtom och tecken, som man gör för att slutligen applicera behandlingsprinciper, val av lämpliga punkter och nåltekniker. Kursen lägger också fokus på applicering av pulsdiagnostik i detta sammanhang. Som extra krydda lägger vi till en avdelning som beskriver ”specialrecept” för behandling av besvär i olika kroppsdelar, som den drivne akupunktören alltid bör ha till hands.

 

Höstens teman ser ut som följer:

 

 

· 18-19 augusti: Besvär i rörelse och stödjeapparaten.

· 15-16 september: Urogenitala och gynekologiska besvär.

· 13-14 oktober: Besvär i andningsvägarna och i digestionsapparaten.

· 10-11 november: Psykiska sjukdomstillstånd och maligna sjukdomar.

· 8-9 december: Hudsjukdomar.

 

Under hösten ägnas den första kursdagen främst åt teori. Under den andra dagen ska vi analysera patienter. Kursdeltagarna kan anmäla patienter som har motsvarande sjukdomar och besvär (detaljer kring detta kommer senare). Inför kursdeltagarna tar Reijo anamnes, fastställer behandlingsprinciper, val av punkter, nåltekniker och behandlingsstrategier. Deltagarna får också utföra inspektion, bland annat av tungan, palpera puls och buk. Mer information om höstens kurser kommer inom kort.

 

Pris är 3000 kr + moms. För patienterna är deltagande kostnadsfritt. Kursintyg ingår.

 

Plats är Bangatan 17, 772 28 Västerås.

 

Notera att maximalt antal deltagare är 15 stycken vid varje kurstillfälle. Notera vidare att du som anmäler dig måste ha en av oss godkänd grundutbildning för att kunna delta i kurserna. Bifoga kopior på kursintyg av din grundutbildning i TCM akupunktur.

 

Anmälan sker till Mariette Milestad djurakupunktur@gmail.com eller via telefon 073-525 25 44. Efter att vi fått anmälan skickar vi en faktura som betalas senast 4 veckor före kursstart.

 

Det finns övernattningsmöjligheter i samma fastighet för 300 kr/natt. Kontakta Mariette.

 

Hjärtligt välkommen till spännande utbildningar.

 

 

Reijo Pöyhönen B. Chin. Med

 

 

OBS! Detta skjuts på framtiden

 

Copyright © All Rights Reserved 2012-2016 JW